Reisinformatie Dhamma Pajjota

Met de auto

Via Aken/Keulen (komende van het oosten/zuidoosten):
Vanaf Keulen neem de snelweg A4 [E40] richting Aken. Voorbij Aken gaat deze over in de A76 [E314](Antwerpen/Brussel). In België gaat deze vervolgens over in de A2. Neem afrit 33, vervolgens de N78 richting Maaseik tot Dilsen. Ga in Dilsen op een gegeven moment linksaf op de kruising (voorzien van stoplichten) met de N771 richting Opoeteren. (voor vervolg zie )

Via Duisburg/Roermond (komende van het noordoosten):
Komende van Duisburg neem de snelweg A40 [E34] riching Venlo. Kort na Duisburg neem de A57 [E31] richting Keulen/Krefeld. Na ongeveer 10 km verander naar de A44 richting Mönchengladbach. Vooraleer u in Mönchengladbach aankomt, verander naar de A52 richting Roermond. Iets verder eindigt de A52 en dient u de 230 te volgen tot in Roermond, ga dan linksaf op de N271 richting Echt/Linne. Voor Echt bereikt u de A2 [E25] (afrit 44) en ga dan richting Maastricht. Verlaat de A2 in Roosteren, afrit 46 richting Maaseik. Vlak na de kruising met de Maas ga linksaf de N78 op richting Maasmechelen/Dilsen. Na ongeveer 5 km bereikt u Dilsen. Ga in Dilsen rechtsaf bij de kruising (voorzien van stoplichten) met de N771, richting Opoeteren. (voor vervolg zie )

Via Eindhoven (komende van het noorden):
Vanaf Eindhoven neem de snelweg A2 [E25] richting Maastricht/Luik. Neem de afslag 46, ’Roosteren’, richting Maaseik. Vlak na de kruising met de Maas ga linksaf de N78 op richting Dilsen/Maasmechelen. Ga in Dilsen rechtsaf op de kruising (voorzien van stoplichten) met de N771, richting Opoeteren. (voor vervolg zie )

Via Antwerpen/Brussel (komende van het westen):
Vanuit Brussel neem de A3 [E40] richting Luik en vervolgens ter hoogte van knooppunt ‘Leuven’ de A2 [E314]. Vanuit Antwerpen neem de A13 richting Luik, ter hoogte van knooppunt ‘Lummen’ neem de A2. Neem uitrit 32 ‘Genk Oost’ en neem de N75 richting Lanklaar. Blijf de N75 gedurende 12 km volgen tot de wegwijzer voor Opoeteren (Rotem) op uw linkerkant. Dit is de Pannenhuisstraat, ga deze in en na ongeveer 2 km kruist u de N771. Ga linksaf en vervolgens nogmaals links de weg in met de wegwijzer ‘Wandelwegen’ en ‘Dilserbos’. Na ongeveer 1 km komt u dan bij het centrum aan. (zie ook de bijgevoegde kaart) Via Luik (komende van het zuiden): Vanuit Luik neem de A25 [E25] richting Maastricht. In Nederland verandert deze in de A2 [E25]. Ter hoogte van knooppunt ‘Kerensheide’ neem de A76 [E314] richting Antwerpen/Brussel. In België aangekomen, verlaat u de snelweg bij uitrit 33, de N78 op richting Maaseik. Ga in Dilsen dan linksaf op een kruispunt voorzien van stoplichten de ‘Europalaan’ op (N771) richting Opoeteren. (voor vervolg zie )

Via Luik (komende van het zuiden):
Vanuit Luik neem de A25 [E25] richting Maastricht. In Nederland verandert deze in de A2 [E25]. Ter hoogte van knooppunt ‘Kerensheide’ neem de A76 [E314] richting Antwerpen/Brussel. In België aangekomen, verlaat u de snelweg bij uitrit 33, de N78 op richting Maaseik. Ga in Dilsen dan linksaf op een kruispunt voorzien van stoplichten de ‘Europalaan’ op (N771) richting Opoeteren. (voor vervolg zie )

---

 Eenmaal op de Europalaan (N771) komt u over een kanaal; neem hierna de derde afslag aan de linkerhand. Deze ligt op ongeveer een kilometer na het kanaal. Volg de borden ‘Driepaal’, ‘Wandelwegen’ en ‘Dilserbos’. Het centrum ligt 1 kilometer verderop aan de rechterhand.

Met de fiets

Fietsers kunnen gebruik maken van het fietsroutenetwerk van Limburg (regio Kempen en Maasland). Dhamma Pajjota ligt bij knooppunt 42.

Met het openbaar vervoer

Let op: op de dag van aanvang van iedere cursus is er een ophaaldienst – voor meer informatie zie onderaan.

U vertrekt vanuit België
Neem de trein naar Genk en dan bus 45 richting Maaseik. Stap uit aan de bushalte Dilsen Kruispunt. De bus rijdt regelmatig en de reis duurt ongeveer 40 minuten.
Voor meer details en tijden surf naar de routeplanner op http://www.delijn.be (bus), http://www.b-rail.be (trein).

U vertrekt vanuit Nederland
Neem een trein naar Maastricht en neem de bus. Voor meer informatie kijk op www.9292.nl Op de dag van aanvang van een cursus is er een ophaaldienst via Sittard. Zie onder voor meer informatie.

Vanuit Maastricht, neem bus 63 naar Maasmechelen Centrum, stap daar over op bus 45 in de richting Maaseik. Stap uit aan de bushalte Dilsen Kruispunt. Deze bussen rijden regelmatig. De reis naar Maasmechelen Centrum duurt ongeveer 45 minuten. Bus 45 wacht op deze bus in Maasmechelen Centrum en de reis duurt dan nog ongeveer een kwartier naar Dilsen Kruispunt. Als u per bus reist, laat het kantoor van Dhamma Pajjota dan weten hoe laat u denkt aan te komen bij het Kruispunt Dilsen, zodat we u daar met de auto kunnen ophalen.

Voor complete reisinformatie kunt u de routeplanner op http://www.delijn.be raadplegen.

U vertrekt vanuit Duitsland
Neem de trein naar Aachen. Van daaruit neemt u een bus naar Maastricht ofwel de trein naar Maastricht via Heerlen.
Voor meer informatie, kijk op http://www.9292ov.nl
Vanuit Maastricht volgt u de hierboven vermelde instructies.

Er is ook een alternatief: u kunt dan reizen van Duitsland via Sittard en gebruik maken van de ophaaldienst vanaf de pont in Berg a/d Maas (Urmond). Zie hieronder voor meer informatie.

Ophaaldienst

Aan de bushalte Dilsen Kruispunt en aan het pontje Berg a/d Maas (Urmond) op de startdag van iedere cursus.

Informeer het centrum over het tijdstip dat u opgehaald dient te worden door naar het kantoor te bellen tussen 9:30 en 11:30 (maandag tot vrijdag), tel. +[32](0)89-51.82.30 of door een email naar [email protected]

Bushalte Dilsen Kruispunt, België
Deelnemers die met de bus komen kunnen aan de bushalte Dilsen Kruispunt opgehaald worden door de auto van het Vipassana centrum (tussen 14 en 17:00 uur).

Pontje Berg a/d Maas, Nederland
Deelnemers die vanuit Nederland of Duitsland komen kunnen worden opgehaald aan het pontje over de Maas bij Berg a/d Maas (Urmond). Om hier te geraken neemt u de trein naar Sittard en van hieruit een bus naar het Beatrixplein in Berg a/d Maas (Urmond). Voor meer informatie kijk op www.9292ov.nl Vanaf het Beatrixplein is het een korte wandeling naar de pont. De veerdienst is gratis voor voetpassagiers. Het hele traject van Sittard tot het pontje duurt ongeveer 20-25 minuten. De auto van het Vipassana centrum zal aan de overkant staan te wachten op de aangevraagde tijd (tussen 14 en 17:00 uur om ongeveer 15 en 45 minuten over het uur). Wij rekenen 3 euro per persoon voor deze service. Het bespaart u ongeveer 1 uur reistijd en tot 10 euro aan reiskosten.

Deze dienstverlening wordt enkel aangeboden op de startdag van een cursus. Voor de terugreis kunt u waarschijnlijk een lift krijgen van een andere deelnemer. Op de laatste dag van de cursus is er een uithangbord “Lifts offered”. Als u hulp nodig heeft, neem dan contact op met het kantoor.

Met het vliegtuig

Vanuit Brussels National Airport (Zaventem) neemt u de trein naar "Brussel Noord" of "Leuven". Vanaf daar de trein naar Genk. Voor verdere info zie: openbaar vervoer, in België.